tisdag 3 november 2009

Sverige har drabbats av en influensa mediaepidemi.

Under de senaste månaderna har vi i ett allt ökande media flöde läst om svininfluensan eller som den numera skall heta ”nya influensan”. För att få mesta möjliga uppmärksamhet är DÖD ett flitigt förekommande ord. Vi vill alla leva ett långt och friskt liv. Därför blir döden väldigt värdeladdat för oss. Något som media och myndigheter mycket effektivt utnyttjar i sin retorik.
Just nu har vi en influensavåg som drar över landet. Men det har alltid förekommit en säsongsinfluensa . Experter tror att en typisk influensasäsong i Sverige medför att flera hundra tusen personer blir sjuka och att omkring 2 000–4 000 dör. I många fall är dödsorsaken emellertid en kombination av influensan och en allvarlig kronisk sjukdom. Siffrorna är dessutom osäkra. Rapporter till Smittskyddsinstitutet kombineras med andra uppgifter till ett tänkbart antal sjukdomsfall i hela befolkningen.
Mitten av 2009 beslöt WHO på goda grunder att klassa ”svininfluensan” som en pandemi. I samma stund som detta faktum inträder en mängd åtgärder hos Svenska myndigheter. Med tidigare erfarenheter av effekterna Spanska sjukan , asiaten och Hongkonginfluensan kända pandemier beslöts att svenska folket skulle mass vaccineras. Samtliga dessa pandemier och svininfluensan (nya influensan) är virus av typ A. Vilket innebär en ökad risk för personer som lider av någon sjukdom tillhörande riskgrupperna.
Samtliga kända influensa utbrott har alltid medfört stora problem för några få utsatta personer. Tyvärr har myndigheter och media misslyckats med att informera sakligt och nyanserat om både biverkningar och risker med att inte vaccinera sig. I stället har man valt en skrämsel och storebror attityd som retat upp medborgarna så till den milda graden att effekten blivit den motsatta.
Många väljer av olika skäl att låta bli att vaccineras. Allt till myndigheternas förtvivlan och förvåning.

Jag ställer mig några frågor som kanske bör besvaras av berörd myndighet .
- Hur många dödsfall har inträffat under de senaste 10 åren när vi har haft en ”normal säsongsinfluensa”?
- Av de personer som idag har drabbats av dödsfall är det någon som inte har tillhört den sk riskgruppen?
- Varför finns det ingen särredovisning av vilka som insjuknat i vanlig influensa och svininfluensan ?

Avslutningsvis vill jag uppmana alla som önskar mer information att besöka pandemiutbildning.se och ta del av en saklig och nyanserad information . Därefter kan vara och en fatta sitt eget beslut när och var man vill vaccinera sig . Jag hoppas även att media tar sitt ansvar och undersöker fakta innan man hänvisar till nya dödsfall på grund av svininfluensan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar